Growing higher and higher in my soul

Hallå på er!
 
Idag är det fint väder här hemma så ska inte ödsla tid på småprat utan i stället berätta om gårdagens äventyr: Paddling på Korrö!
 
Klockan tio igår bar det av från Statoil med Hanna, Lovisa och Sofie mot Korrö. För er som inte vet så är det ett ställe utanför Älmeboda, utanför Rävemåla, utanför Tingsryd. Småländska skogarna, anyway. Där finns det nämligen världens mysigaste hantverkarby där de även hyr ut kanoter. Sagt och gjort så gav vi oss av i spöregn och åska men med positiv inställning om att "det slutar nog snart". 
Blöt. Man ser även mitt nya halsband!
 
Väl framme blir vi lite halvt utskrattade av kanotuthyrningen för vår extremt dåliga timeing med vädret, men vad gör man inte? En stund senare sitter vi faktiskt lagom blöta i kanoterna på väg ut i spöregnet på Ronnebyån. Det hela börjar med att jag och Lovisa krockar in i en buske ca 10 meter iväg. Lovande, aye? 
 
Det blev dock bättre (tack och lov) och vi tog oss fram till första rastplatsen utan några större bekymmer, förutom regnet då. Tror aldrig jag har sett så mycket regn. Dyngsura och lagom hungriga var det i alla fall mycket välkommet med tak över huvudet och att de vattentäta tunnorna hade fungerat. Vår mat var inte blöt!
Rastplats i regn kallar jag detta mästerverk till bild.
 
Mätta och glada var det sendan dags att bege sig ut på ån igen. Tycker paddeln är galet tung, inser att den är fylld med vatten.. Tack regn! Löste sig på så sätt att Sofie som mest höll utkik bytte paddel med mig, helt plösligt skvalpade det inte när jag rörde mig. Helt otroligt.. 
Poetisk fotbild.
 
Framme igen vid rastplatsen någon timme senare och dags för middag. Med lite (mycket) tändvätska, x antal tändstickor och ett paraply senare fick vi varm grillad korv! Efter ett tag började regnet faktiskt lätta och det blev riktigt mysigt väder lagom till vår hempaddling. Inga större incidenter förutom att bli allmänt genomblöt och smutsig när vi skulle få upp kanoterna och tvätta dem men det gick bra och till slut var vi vid bilen och redo att bege oss hem!
Mat på G!
 
Eller ja nästan.. Med blöta och äckliga skor/strumpor/byxor är det inte jättekul att åka bil. Så det var bara att snällt ställa sig och byta om på parkeringen medans Hanna höll vakt efter eventuella människor som kunde gå förbi. Kom på att allt annat blir smutsigt om jag fortfarande har skorna på mig så fick ta av dem, strumporna blev smutsiga av det så samma sak igen. Slutade med att jag fick sitta på bagageutrymmet i bilen medans Hanna hjälpte mig att klä på mig, lite lagom bebisstil. Heh, det var rent och fint i bilen på hemvägen i alla fall!
Hej, här sitter jag!
 
Lagom med träningsverk idag (dvs kan knappt röra mig) men det var det definitivt värt, sjukt kul dag! 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0