Look up to the heavens as it rains from the sky

LIFTARENS GUIDE TILL GALAXEN

Den första boken i en serie på sex stycken fick jag i julklapp av bästa Hanna med motiveriegen att den skulle passa min sjuka humor och intresse för stjärnhimlen som handen i handsken.
Som väldigt ofta hade hon helt rätt i detta och bokens 191 sidor sträcklästes mer eller midre.

Boken handlar om Arthur Dent som när jorden går under (tack vare att ett gäng Vogoner ska se till så att det är fritt fram att bygga en motorväg där) hamnar på ett rymdskepp tillsammans med vännen Ford Prefect som av en händelse råkar vara från Betelguese och bara tillbringat de senaste femton åren på jorden i studeringssyfte.
Man får följa dessa två och även presidenten av universum - Zaphob Beeblebrox - runt genom universum.
En massa saker som man aldrig visste att man behöve veta (till exempel att svaret på allt är 42 och att vagonpoesi är den tredje värsta i universum) får man turligt nog reda på här.

En helt sjuk, skum och vansinnigt kreativ och nyskapande bok med klocken samhällskritik och fångande språk, kapliten är korta och gör att man hela tiden tänker att "bara ett kapitel till" fram till att man helt plötsligt får upp baksidan på boken.

Tur för mig som inte riktigt vill släppa greppet om detta möjliga universum med oändliga äventyr så finns det ju fem böcker till som följer denna!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0